Notícies del lloc

Imatge Administrador de l'Institut de Gurb
Comunicat
per Administrador de l'Institut de Gurb - dimarts, 7 novembre 2017, 16:31
 

El professorat de l'Institut de Gurb s'adhereix majoritàriament a la vaga de demà, per la qual cosa no hi haurà classes durant tot el dia. Tingueu en compte que tampoc no podem garantir el servei de transport, ja que aquest dependrà de l'exercici del dret de vaga dels conductors.


Direcció

Imatge Administrador de l'Institut de Gurb
Mostra de suport al conseller Carles Mundó
per Administrador de l'Institut de Gurb - divendres, 3 novembre 2017, 19:13
 

L'Institut de Gurb se suma a les mostres de suport al conseller Carles Mundó i a tots els seus companys empresonats ahir, dia 2 de novembre, pel govern espanyol. 

Carles Mundó és veí de Gurb i advocat. Entre els anys 1999 i 2015 va ser regidor de cultura, habitatge i ensenyament a l'Ajuntament de Gurb, per la qual cosa va estar molt vinculat al nostre centre. També ha estat cap del Gabinet del Departament d'Ensenyament (desembre 2003 - maig 2006) i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (desembre 2006 - gener 2008), Secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (gener 2008 - gener 2011) i president de l'Agència Catalana de Notícies, i el gener del 2016 va ser nomenat conseller de Justícia de la Generalitat per Carles Puigdemont. Ahir, ell i set membres més del Govern català van declarar davant l'Audiència Nacional i van ser condemnats a presó preventiva incondicional, per la qual cosa aquest matí li hem volgut dedicar unes paraules de suport. Tal com han destacat els alumnes, el Carles és una persona molt propera al nostre centre, i és amic, veí i company de molts membres de la nostra comunitat educativa. Enviem, doncs, molts ànims al Carles i a tota la seva família, i també als seus companys consellers que es troben en la mateixa situació que ell. 


Imatge Administrador de l'Institut de Gurb
En Martí Ranea i en Lluc Parramon guanyen el premi Dialoga
per Administrador de l'Institut de Gurb - dimarts, 31 octubre 2017, 13:38
 

El passat dijous dia 26 d'octubre, dos exalumnes del centre, en Martí Ranea i en Lluc Parramon, van recollir el primer premi de la modalitat d'assaig curt de la 4a edició del prestigiós concurs Dialoga, organitzat pel Grup de Recerca en Conflict Management de la Facultat de Dret d'ESADE i el Col·legi de Notaris de Catalunya en el marc de les seves activitats de difusió i promoció de la resolució alternativa de conflictes. El concurs està destinat als centres educatius i als alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat de tots els col·legis i Instituts de Catalunya, i compta amb el suport dels Departaments d'Ensenyament i Justícia de la Generalitat de Catalunya.

La 4a edició del premi, duta a terme a finals del passat curs 2016-17 amb el lema Què és el diàleg i quines avantatges pot oferir-nos en la gestió dels nostres conflictes?, va comptar amb la participació de 700 alumnes de 250 centres diferents. Després de ser seleccionats com a finalistes, en Martí i en Lluc van aconseguir endur-se el primer premi, que consta d'una beca valorada en 2200 euros per realitzar el Law Summer Program, un curs preuniversitari que es duu a terme durant tres dies a la universitat ESADE de Barcelona. 

El Jurat estava compost per experts en temes de gestió de conflictes del grup de Recerca de la Facultat de Dret d’ESADE, el Col·legi de Notaris de Catalunya i dels Departaments d’Ensenyament i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i el lliurament dels premis es va dur a terme en un acte solemne a la Facultat de Dret d’ESADE, amb presència de representants de totes tres institucions.
 
Des de l'Institut de Gurb donem l'enhorabona a en Martí i en Lluc i els animem a fer un bon aprofitament d'aquest ben merescut primer premi. Imatge Administrador de l'Institut de Gurb
L'Institut rebutja els actes de violència de l'1-O
per Administrador de l'Institut de Gurb - dimarts, 3 octubre 2017, 10:33
 

Avui a les 12 h del migdia, l'Institut de Gurb s'ha sumat a l'aturada que s'ha dut a terme arreu de Catalunya per protestar contra els actes de violència que ahir, diumenge dia 1 d'octubre, dia del referèndum, van tenir lloc als nostres pobles i ciutats deixant centenars de ferits, alguns de molta gravetat.L'acte ha començat amb la lectura d'un manifest per part del nostre director, Francesc Giménez, que ha expressat en nom de tota la comunitat educativa el nostre rebuig cap a tots els actes de violència que vulneren els drets fonamentals de qualsevol ésser humà. El director ha fet referència a diversos drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans que ahir van ser vulnerats i ha fet una crida a tots els ciutadans i ciutadanes a vetllar pel compliment d'aquests drets. 

Seguidament, els alumnes de 4t, en representació de tot l'alumnat del centre, han manifestat que són conscients del mal que es va fer ahir, han mostrat el seu suport a les víctimes i han remarcat que, més enllà del tema polític, els preocupa la manca de respecte cap a les institucions, les persones, les opinions i, en definitiva, la democràcia. A continuació, han fet la lectura de dos poemes, Tots els nens del meu carrer, de Josep M. Espinàs, i Dóna'm la mà, de Joan Salvat-Papasseit. Per acabar l'acte, hem cantat tots junts la cançó Mirall de pau i ens hem fet una fotografia per immortalitzar el moment. 

Demà, degut a la gravetat dels fets, aturem el país, i, per tant, el nostre centre romandrà tancat. 

Visca la democràcia i visca Catalunya!

Imatge Administrador de l'Institut de Gurb
Comunicat
per Administrador de l'Institut de Gurb - dilluns, 2 octubre 2017, 18:07
 

Davant de les actuacions que ahir, 1 d’octubre de 2017, l’Estat Espanyol va dur a terme contra els ciutadans de Catalunya, i que han provocat un total de 844 ferits, alguns d’ells de molta gravetat, l’Institut de Gurb vol mostrar el seu rebuig cap a tots els actes de violència que vulneren els drets fonamentals de qualsevol ésser humà.


Com a centre educatiu, ens sembla molt oportú recordar que, tal com recull la Declaració Universal dels Drets Humans:


  • Art 18. Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió.
  • Art 19. Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió.
  • Art 20. Tota persona té dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques.
  • Art 21. Tota persona té dret a participar en el govern del seu país, directament o per mitjà de representants lliurement escollits.

Com a ciutadans i ciutadanes, tenim la responsabilitat de vetllar pel compliment d’aquests drets, que no poden ser mai vulnerats en un estat democràtic.


Visca la democràcia i Visca Catalunya!!!
Imatge Judith Colomer Domenech (PROF)
Convocatòria beques de necessitats específiques de suport educatiu
per Judith Colomer Domenech (PROF) - dijous, 21 setembre 2017, 09:22
 

Les famílies que esteu en situació de poder demanar les beques de necessitats específiques de suport educatiu, cal que comproveu la documentació i els requisits.

Per poder veure la convocatòria de les beques entreu a l'enllaç.

Recordeu que el termini és fins el 28 de setembre.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/358-ajuts-ministerio-NEE